Петима спрягани за кандидат-кметове на Гърмен за вота на 29-и септември

Ахмед Башев - бивш кмет на Гърмен и настоящ депутат, снимка: infomreja.bg, архив

Настоящият временен кмет на община Гърмен Минка Капитанова от с. Дебрен, шефът на „Социално подпомагане“ Рефат Ходжа от с. Долно Дряново, бившият директор на училището в Рибново и настоящ кмет на селото Феим Иса, и бившият председател на Общинския съвет в Гърмен Галип Мисирков, който е данъчен инспектор, са имената, които вече се носят в публичното пространство като евентуални кандидати за кметския стол в Гърмен.

В списъка от имена като независим кандидат се спряга и Рахим Арнаудов от с. Долно Дряново. Според тръгналите вече коментари в Гърменско повечето от изброените кандидатури са на ДПС, лансирани от екскмета Ахмед Башев, който бе избран за депутат в 42-рото Народно събрание.

Сред кандидатурите, пуснати в обръщение почти два месеца преди частичните избори, имало и такива на по-либерални течения в структурите на ДПС. С най-големи протекции от бившия кмет Ахмед Башев обаче била Минка Капитанова – настоящ негов заместник и бивш учител в училището в с. Дебрен.

Като обединителна кандидатура, приемаща се позитивно от цялата партийна палитра в община Гърмен, пък се сочи името на Галип Мисирков, който преди два мандата беше кандидат за кмет на община Гърмен от ДПС срещу независимия тогава Ахмед Башев.

От ръководството на ПП ГЕРБ в Гъмен коментираха, че на този етап все още не са обсъждали издигането на собствена кандидатура за кмет. Вариантите пред ГЕРБ, както и пред другите партии извън коалицията ДПС – БСП са явяване на предстоящите частични избори със свой кандидат или подкрепа на кандидатурата с приемливи качества и достойнства.

Запознати коментираха, че совалките около предстоящия частичен вот, макар и в задкулисие, вече били в ход.

С указ на президента Росен Плевнелиев частичните избори за кмет на община Гърмен след избора на титуляра Башев за депутат в настоящия парламент са насрочени за 29 септември.

След влизането на Ахмед Башев в парламента по негово предложение Общинският съвет в Гърмен с мнозинство взе решение до изборите временно изпълняваща длъжността кмет на общината да е Минка Капитанова.

На 29 август в община Гърмен ще бъде официално обявена едномесечната предизборна кампания. Тогава ще станат известни и регистрираните кандидати, които ще  се състезават за кметското място, освободено от Ахмед Башев.

 

Минка Капитанова - временно изпълняваща длъжността кмет на община Гърмен
Феим Иса - кмет на село Рибново
Галип Мисирков
Ахмед Башев - бивш кмет на Гърмен и настоящ депутат, снимка: infomreja.bg, архив
Минка Капитанова - временно изпълняваща длъжността кмет на община Гърмен
Феим Иса - кмет на село Рибново
Галип Мисирков

КОМЕНТАРИ

abv09:24 - 18.08.2013
ЕМИЛ КОСТАДИНОВ е казал:БСП няма да издига своя кандидатура в Гърмен ,а ще подкрепим кандидаъа на ДПС.Питам го,а през м.май БСП ще участва ли на изборите?Както чувам за рокадите в Сатовча и от там може да му зададж
Гласувайте с разум22:26 - 17.08.2013
Галип е човекът, хора. Един наистина добър и свестен човек, който за съжаление на миналите избори не спечели заради верните платени "кучета" на Башев. Нека не допускаме това да се случи отново.
aman ot tarikati14:28 - 13.07.2013
какъв кандидат-кмет търсите май такъв дето още не се е родил,кмета на гърмен ще бъде КРАДЕЦ нема нужда да коментираме хора които може изобщо да нямат никави намерения ама на трябва да ги изтипосаме и удумаме."браво" на всички нас "просветените"
Вай Вай Вай аман от ДПС ама не става15:11 - 10.07.2013
Леле, леле, какви страсти се вихрят в родния ми край.... Ама дали ще успеете да се измъкнете от примката на Башев? И кога ще разберете, че ДПС не е нормалното нещо, на което да се опирате?

FACEBOOK