Петима са задържани, а двама се издирват по случая "Роженски манастир"

Снимка: Infomreja.bg

Със заповед за задържане до 24 часа са задържани 5 лица, живеещи в различни населени места на територията на община Сандански, като работата по установяването на тяхната съпричастност продължава. Част от тях са криминално проявени. Установява се и местонахождението на още 2 лица.

Това заяви директорът на ГДНП - главен комисар Христо Терзийски, пред медиите този следобед.

По-рано през деня бе оповестено, че извършителите са 6 човека от петричкото село Яворница. Били хванати на територията на Кърджали, София, Петрич и Сандански. Към момента става ясно, че се касае за 7 предполагаеми извършители от Санданско, а не от община Петрич.

„Около 20:47 часа вчера от служител на Роженски манастир, чрез обаждане на полицейски служител на РУ-Сандански, е получена информация за извършено престъпление но територията на манастира, а именно нападение от няколко лица, които чрез насилствени действия са привели свещенник в безпомощно състояние и са отнели различни лични вещи и собственост на манастира.

Незабавно е сформирана група за оглед и под ръководството на РП-Сандански, са започнати процесуално-следствени действия и оперативно-издирвателни мероприятия по случая, като за по-малко от 24 часа са извършени три огледа, четири претърсвания, приобщени са множество материали, включително и документи, намерени са вещи и са събрани множество доказателства“, каза още Терзийски.

Главният комисар даде много добра оценка за извършената от полицейските служители на ОДМВР-Благоевград работа по случая.

Според кметът на село Рожен – Сашо Филипов, се касае за иманярство, но недостатъчно добре са обмислени действията на извършителите, тъй като те са били без маски и са заснети от охранителните камери.

Потърпевшият свещеник – отец Теофил от Хаджидимово, бил по заместване в същата вечер. По него няма наранявания. Само е завързан и с лента на очите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK