42 кг канабис иззеха от имот в Толовица, сред задържаните е и мъж от петричко село

Снимки: ОДМВР-Видин

Задържани са трима мъже

42 кг канабис иззеха полицейски служители от имот в района на видинското село Толовица. По случая са задържани трима мъже, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354а от НК.

В мащабната специализирана операция, насочена срещу наркоразпространението в региона, са участвали служители от районните управления в Кула, Видин и Белоградчик.

В хода на проведено разследване криминалисти от РУ-Кула, локализирали необитаем имот в гориста местност, в района на село Толовица, община Макреш, и започнали наблюдение.

Вчера, рано сутринта униформените засекли трима мъже да влизат в къщата. В момент на сваляне на канабисови стръкове, окачени за сушене на сезалени въжета, били задържани 56-годишен жител на Белоградчик, 55-годишен видинчанин и 51-годишен от село Тополница, община Петрич.

При извършеното претърсване там разследващите установили и иззели 312 сухи растения (с общо тегло 42 кг). Листната маса реагирала на канабис при полевия наркотест. Иззети били още раница, ръкавици, чували, лозарски ножици, намотка тел и свински опашки.

Сухи канабисови съцветия с общо тегло около 29 грама, съхранявани в стъклен буркан и картонена кутийка, открили и иззели криминалисти при последвало претърсване в имот, обитаван от 56-годишния, в град Белоградчик.

Тримата мъже са задържани с полицейска марка за срок до 24 часа и приведени в ареста.

Случаят е докладван във видинската прокуратура. Работата на разследващите по образуваното в РУ-Кула досъдебно производство продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK