Пробация за мъж, заканил се с убийство на кмета на Мурсалево

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е от месец май миналата година пред кметството на селото

Районен съд – Дупница, одобри споразумение и наложи наказание „Пробация“, за срок от 10 месеца на мъж, който се призна за виновен в престъпление против личността - закана за убийство.

Димитър Б. /на 66 години, осъждан/, на 29.05.2019 г., пред кметството на с. Мурсалево, община Кочериново, се е заканил на Робертино Киров, в качеството му на длъжностно лице – кмет, по повод изпълнение на службата му – с престъпление срещу личността му -  причиняване на телесна повреда и с убийство.

Димитър заявил „Киров, ще те пребия, ще ти …. м……. , аз теб ще те убия“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му в Робертино Киров - престъпление по  чл. 144, ал. 3, във вр. с ал. 2, във вр. с ал. 1 от НК.

За това престъпление на подсъдимия Димитър Б. е наложено наказание при условията на чл.55, ал.1, т.2 б.”б” от НК, а именно - на основание чл.42а, ал.1 и сл. от НК “Пробация” като пробационните мерки да бъдат:

- задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес за срок  от 10 месеца, като периодичността на изпълнение на тази мярка да бъде два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител - за срок от 10 месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK