Петима остават в ареста за наркотиците, открити в къща за гости в Бождово

Снимка: МВР, архив

Шестият от задържаните с парична гаранция от 5 000 лева

Съдът се произнесе по искането на Окръжната прокуратура в Благоевград за определяне на мерки за неотклонение спрямо обвиняемите за незаконно държане на голямо количество марихуана в къща за гости в санданското село Бождово. 

По искане на държавното обвинение, магистратите определиха мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо петима обвиняеми за извършено от тях престъпление по чл. 354а, ал.2, изр. 2, вр. ал. 1, изр. 1, пр. 4 НК.

Шестият от привлечените към наказателна отговорност за незаконно държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение е с определена парична гаранция в размер на 5 000 лева.

Досъдебното производство беше образувано на 21.01.2020 г., след като в два имота в с. Бождово беше открита марихуана с тегло около 35,605 килограма. Общата стойност на дрогата възлиза на 142 420 лева.

Обвиняемите са от гр. Сандански и с. Поленица. По-голямото количество наркотик било държано в къща за гости, собственост на единия от тях, както и в друг негов имот в същото село.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK