Петима мъже и една жена са задържани след акция в Бургас

Снимка: Infomreja.bg

Информацията е оповестена от МВР

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани пет мъже и една 35-годишна жена. Образувани са три бързи производства и три преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

Най-характерните случаи са свързани със задържането на:

47-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, който държал в пункт за изкупуване и продажба на цветни метали, разположен до бл. 51 в ж.к. "Изгрев", плик с бяло кристалобразно вещество / метамфетамин/ и найлонова торба с метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок от 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

На 27-годишен криминално проявен и осъждан мъж от Трявна, обитаващ апартамент в к-с "Меден рудник", в когото са открити и иззети : ел. везна и общо 26 топчета от фолио, съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 15 грама.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества е установен един случай, при който 18-годишна жена от Несебър, управлявала хюндай с бургаска регистрация, след употреба на канабис.

В пет случая водачи на автомобили отказали да бъдат тествани за употреба на наркотици, като са санкционирани с глоба в размер на 2 000 лв. и отнемане на свидетелството за правоуправление за срок от 2 години.

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 798 нарушения на скоростта. В два случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са трима. С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 19 велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без избутване на велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 36 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ светофарен сигнал са санкционирани осем водачи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK