Петима млади лекари специалисти станаха част от екипа на гоцеделчевската болница

Снимка: Infomreja.bg

Програмата на община Гоце Делчев за стимулиране на младите лекари, които предстои да вземат специалност и след това да започнат работа в МБАЛ „Иван Скендеров“ - Гоце Делчев, вече има сериозни резултати.

Петима млади лекари специалисти са привлечени и вече работят в гоцеделчевската болница. Трима от тях започнаха работа в края на миналата година. Те са: специалист по педиатрия, който работи в детско отделение на болницата; специалист по ендокринология – във вътрешно отделение и специалист по акушерство и гинекология, който работи в АГ-отделението на МБАЛ „Иван Скендеров“.

От днес, 1 февруари, още двама млади специалисти започнаха работа в здравното заведение. Единият от тях е специалист по кардиология и той работи във Вътрешно отделение. Втория лекар е акушер-гинеколог и е част от АГ-отделението на болницата в Гоце Делчев. 

Преди няколко години ръководството на Община Гоце Делчев, с подкрепата на Общинския съвет, взе решение да осигурява средства за издръжка на млади лекари, които предстои да вземат специалност, като те се задължават след това да работят минимум 5 години в болницата в Гоце Делчев.

Освен това, Общината оказва пълно съдействие на лекари не само от района, но и от цялата страна, които вече са придобили специалност, но не разполагат със собствено жилище в Гоце Делчев. Ако те постъпят на работа в МБАЛ „Иван Скендеров“, Общината им оказва помощ за придобиване или осигурява терен за построяване на жилище.

Интересът към тази програма на Община Гоце Делчев става все по-голям не само от страна на млади лекари, но и от други общини в страната, които я ползват като добър пример за привличане на кадри.

През 2019-а година в общинския бюджет на Гоце Делчев са осигурени 123 000 лв. за реализиране на тази програма, с която се подпомага специализацията на млади лекари.

 

КОМЕНТАРИ

Abc18:35 - 01.02.2019
Петима млади лекари три от които са от Дебрен!Браво Дебрен!Евалла!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK