Пет значими проекта на община Сатовча очакват одобрение през 2018

Снимка: Infomreja.bg

Кметът на община Сатовча, Арбен Мименов, на първото заседание на Общинския съвет за новата 2018 година направи пълен отчет за свършеното през 2017 година. Мименов отчете бетонирането през 2017 година на улични участъци с площ от 7014 кв. метра в селата Кочан, Ваклиново, Осина, Сатовча, Крибул, Слащен, Боголин и Туховища, подменена улична водопроводна мрежа от 1405 кв. м. в селата Крибул, Сатовча, Осина, Кочан, Ваклиново и Годешево, както и ремонтът на тротоари с площ 1420 кв.м. в Сатовча, Вълкосел, Туховища и Слащен. През успешната за община Сатовча 2017 година, според отчета на кмета, са били ремонтирани канализационни клонове с дължина 600 м. в селата Долен и Плетена и е била направена корекция на опасни дерета в Сатовча с тръби Ф-100 и с дължина 37 метра. За периода в селата Сатовча, Вълкосел и Плетена са били укрепени улични откоси и ремонтирани подпорни стени, както и е бил изграден напорен водоем с обем от 250 куб. метра в селата Годешево и Ваклиново.

През изминалата година е бил завършен ремонтът на външен водопровод и водохващане Кракя и Кочиня до село Вълкосел с дължина 2470 м., както е бил благоустроен и участък от коритото на р. Бистрица. Извършени са били ремонти на покривите на църквата в Сатовча и джамията в село Слащен и още много други дейности, отчете кметът Мименов.

Наред с всичко управникът отчете и създадената добра проектна готовност и база данни, за които през новата 2018 година ще се търсят възможности за финансиране. Става въпрос за изготвения проект, за което е осигурено вече финансиране за подмяна на етернитовите тръби на външен довеждащ водопровод от извор Врисе до резервоар в местността Атанасица.

Само преди дни общината спечели  проект за над 5 000 000 лева по Програма за развитие на селските райони за рехабилитация и реконструкция на общински пътища. По същата програма общината вече е кандидатствала и очаква одобрение за осигуряване на финансиране в размер на 1 800 000 лева за повишаване на енергийната ефективност на СУ „Христо Смирненски“ в Кочан, с което ще бъде подменена частично покривната конструкция и ще бъде извършен ремонт на помещения и вертикална планировка.

„Пред МКВП сме кандидатствали за осигуряване на финансиране опасното свлачище в Плетена и укрепване на свлачищни участъци в сервитута на общински път Сатовча –Доспат – Осина, както и за укрепването на терена с деформирани сгради от жилищен квартал в село Осина. Проектът, с който сме кандидатствали за горните дейности, е в размер на 2 420 000 лева“ коментира още пред ИНФОМРЕЖА Арбен Мименов. 

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK