Пет месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок получи македонец за шофиране в пияно състояние

Снимка: Infomreja.bg

По споразумение между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия македонски гражданин Д. Веляноски, съдът е определил наказание от пет месеца „Лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок за извършено от него престъпление.

На 7. януари 2018 г., на трасе „Входящи автомобили на ГКПП „Гюешево“, подсъдимият Веляноски, управлявал лек автомобил „Опел“, когато бил спрян за проверка от автопатрул на РУ МВР-Кюстендил. С техническо средство било установено, че водачът шофира след употреба на алкохол. Съставен му бил акт за установяване на административно нарушение, след което той дал кръв за лабораторен анализ. Химическата експертиза констатирала наличие на 2.02 промила алкохол в кръвта на подсъдимия.

Веляноски е лишен и от право да управлява МПС за срок от единадесет месеца.

Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимия Б. Михалов, който се е признал за виновен за извършени от него престъпления по транспорта.

На 11. март 2017 г., в гр. Кюстендил, подсъдимият Михалов, въпреки че бил неправоспособен водач, управлявал лек автомобил „Ровър“ в нетрезво състояние. На кръстовището на ул. „Цар Освободител“ и ул. „Даскал Димитрий“ той се движел с превишена скорост, като отнел предимство на друго моторно превозно средство. В резултат на действията си Михайлов причинил пътно-транспортно произшествие. При тестване с техническо средство скалата на уреда отчела наличие на 1.89 промила в кръвта на подсъдимия.

За извършени от него престъпления на Б. Михалов е наложено наказание от девет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок.

Районна прокуратура - Кюстендил е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт по водено бързо производство срещу Е. Иванов от с. Невестино, който на 6. януари 2018г., в с. Багренци, управлявал лек автомобил „Форд“ с 2.56 промила алкохол в кръвта. Шофьорът вече е осъждан с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK