Пет кули за ранно известяване на пожари строят в Сатовчанско

снимка: infomreja.bg, архив

Пет кули за ранно известяване на горски пожари да бъдат монтирани на общински терени в селата Кочан, Слащен, Долен, Сатовча и Плетена предлага за одобрение общинската администрация на съветниците от Сатовча.

На предстоящото заседание на местния парламент кметът Арбен Мименов ще внесе предложението общинските съветници да дадат съгласието си за кандидатстване по мярка 226 за финансиране и изпълнение на изготвения от администрацията проект "Зелени Родопи", по който да се отпуснат средства за поставянето на въпросните съоръжения. 

Зачестилите горски пожари особено в труднодостъпната част на Балкана са причина за търсене на финансиране за изграждането на петте кули за ранно известяване на горските пожари на територията на община Сатовча.

Проектът е по Програмата за развитие на селските райони, а основната цел на разработения от екипа на Арбен Мименов проект е подобряване на превантивната дейност по отношение на горските пожари. За реализирането му от непосредствена важност е още при самото кандидатстване да бъдат определени терените, където да се монтират петте кули.

Експертна комисия предлага на общинските съветници да одобрят подходящи общински терени в землищата на селата Кочан, Слащен, Сатовча, Долен и Плетена, върху които да се монтират въпросните съоръжения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK