Пет жертви на ПТП на Велика събота в Пиринско

снимка: infomreja.bg, архив

Пет станаха жертвите след пътни инциденти на Велика събота в Пиринско, след като снощи 45-годишен мъж се удави, падайки от автомобил в река в благоевградското село Логодаж, съобщи БГНЕС.

Нелепият инцидент е станал към 21.15 часа. Сигналът за открит в реката мъртъв мъж е подаден към 23,30 часа. На моста имало автомобил с отворена предна лява врата.

На мястото на инидента са пристигнали линейка, полицейски патрул и джип на Гранична полиция.

Смъртта на 45-годишният Марин М. от Благоевград е констатирана, аутопсията ще установи точните причини за нея.

След 21 часа снощи 45-годишният  мъж се качил в автомобила си „Фолксваген Поло”, тръгвайки по черния път от Логодаж към махала „Доганджийска“ на същото село.

Минавайки по моста над реката, който бил парапет, водачът излязъл с лявото предно колело извън моста, автомобилът се наклонил наляво и надвиснал над реката.

Марин отворил вратата да види какво е станало и паднал в реката. Открит е два часа по-късно.

Най-вероятно той се е удавил, възможно е при падането от около метър височина да е ударил главата си. Въпреки двудневния непрекъснат дъжд, реката не толкова пълноводна, дълбочината й е около 40 сантиметра.

По всяка вероятност инцидентът се дължи на употреба на алкохол от загиналия.

Два часа продължи огледа на местопроизшествието от служители на Второ РУП-Благоевград. По ирония на съдбата, докато течеше огледа, по пътя от църквата „Св. Архангел Михаил” към Логодаж минаха няколко автомобила, в които пътуващите носеха Благодатния огън. Черквата се намира на 200 метра от инцидента.

Към 2 часа след полунощ тялото на удавилия се бе освободено от следователите и закарано в моргата на МБАЛ-Благоевград за аутопсия от съдебен лекар.

Към 3.30 пък автомобил на Пътна помощ изтегли и отстрани фолксвагена от моста.

Така жертвите при пътни инциденти на Велика събота в Благоевградско стнаха пет. В 10 часа вчера сутринта четирима младежи загинаха при удар на фолксваген в джип на Е-79 край Сандански. Загинаха пътуващите във фолксвагена двама братя от Петрич и приятелките им от с. Яворница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK