Обвиняем за убийство на мъж в с. Вълкосел е предаден на съд

Снимка: Infomreja.bg

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.К. за извършено от него убийство.

Към 2018 г. обвиняемият К. живеел заедно с майка си в дома им в с. Вълкосел, област Благоевград.

През май 2018 г. мъжът заминал да работи във Великобритания, където се запознал с А.Б. Двамата работели заедно във ферма, постепенно се сближили и заживели на семейни начала. Имали намерение да се оженят и да живеят в дома на обвиняемия в с. Вълкосел заедно с трите деца на Б. Роднините на мъжа не одобрявали тази връзка, настоявали той да я прекъсне. Въпреки това, К. продължил отношенията си с Б.

Няколко месеца по-късно обвиняемият се върнал от чужбина, за да ремонтира дома си, с оглед плановете си за предстоящ брак. А.Б. също планирала да се прибере в България. Близките на Г.К. научили за това, като се обадили на жената, за да й заявят, че не е желана нито тя, нито децата й.

А.Б. казала на К., че ще се омъжи за него само ако той дойде да я иска за жена с майка му и брат му, но в противен случай ще го напусне и ще се омъжи за друг. След това спряла да отговаря на телефонните му позвънявания и го блокирала в социалната мрежа „Фейсбук“. Тези обстоятелства силно разстроили обвиняемия, който се чувствал предаден от близките си и отчаян, че не може да осъществи съвместните им планове с Б. Поради това започнал често да употребява алкохол.

Около 18:30 ч. на 19.10.2018 г. Г.К. отишъл в бар „Виктория“ в с. Вълкосел, където същата вечер свирел оркестър. През цялата вечер той изпил около 10 -12 бири. Около полунощ, след като приключила музикалната програма, обвиняемият седнал на маса с други клиенти на заведението. Единият от тях – М.Д., започнал да говори на К. за А.Б., като му казал, че е неморална жена и ще го използва заради парите му, след което ще го изостави. Нарекъл го „глупак“. По време на разговора обвиняемият му казал „да се маха, иначе ще го удари“.

Половин час след това, двамата последователно напуснали бара. Обвиняемият настигнал Д. на ул. „Люляк“. Отново започнали да говорят. К. се подразнил от думите, казани за А.Б. и нападнал опонента си с юмрук в главата. Пострадалият паднал, като междувременно обвиняемият намерил наоколо летва и започнал да нанася удари с нея. Същата се счупила и той взел камък, с който няколкократно ударил М.Д. в лицето. Продължил да нанася удари по лицето на лежащия на земята мъж с по-голям камък.

След като приключил с побоя К. се прибрал вкъщи много уплашен, като споделил на майка си, че убил М.Д. Дал й дрехите си, които тя изгорила, тъй като по тях имало следи от кръв.

Около 2 ч. през нощта обвиняемият се върнал на местопрестъплението, като установил, че М.Д. не диша и отново се върнал у дома си.

Трупът на пострадалия мъж бил открит няколко часа по-късно от жител на селото, който уведомил полицейски служител за това.

В хода на разследването, няколко часа по-късно, авторът на престъплението е бил установен.

От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че смъртта М.Д. се дължи на несъвместима с живота тежка, черепно мозъчна травма. Тя довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, вследствие на установените седем големи наранявания по лицето и главата. Освен тях, имало и кръвонасядания и охлузвания по лицето и горната част на гърдите на пострадалия.

Назначената по делото комплексна съдебно психологично – психиатрична експертиза установява, че обвиняемият Г.К. към момента на извършване на инкриминираното деяния е бил в състояние на тежко алкохолно опиване и силно раздразнение.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

комунист13:19 - 26.10.2019
Кючюковите мюсюлмани са пропуснали да регистрират като упълномощени представители на партията за МИ 2019 внуците си. Келепир, бай Ганьовци, корена Ви е спартаци!!!
кючюковите мюсюлмани13:33 - 07.10.2019
Защо Кючюковите мюсюлмани продават алкохол след 22.00 часа? Защо Кючюковите мюсюлмани си вадят прехраната с алкохол. Мехмед беше първи комсомолец, комунист, депесар и какъв ли още не. Бояджия екстра класа!
Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK