Пет дами с номинации за общински ръководител на Жени ГЕРБ - Дупница

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

Структурата на Жени ГЕРБ - Дупница проведе отчетно-изборно събрание, на което бяха направени номинации за избор на ново клубно ръководство. Доскоро в област Кюстендил единствената създадена и действаща организация на дамите от ГЕРБ бе именно в Дупница.

Гости на събранието бяха Ирена Соколова - председател на ЖГЕРБ, Михаела Крумова - член на НИС, областният клубен ръководител на дамите Реонита Йорданова, Росица Борисова - председател на ГЕРБ - Бобов дол и член на областното ръководство, както и Елза Драгомирова - областен координатор на ЖГЕРБ - Перник.

"Жените в ГЕРБ винаги са били онзи двигател, без който нямаше как да вървим към общата си цел - развитието на региона и страната. Заедно трябва да сме работилница за идеи на партията, платформа за задълбочени и новаторски дискусии, енергия за борба с насилието и всяка друга дискриминация", заяви при откриване на събранието Радослава Чеканска, член на областното ръководство на жените. Тя пожела на дамите да вярват в силата и уменията си, а работата на структурата да продължи да бъде ползотворна и градивна.

"Хубаво е, че сме намерили една кауза, която се нарича ГЕРБ. Кауза, която за всеки един от нас дава отправна точка за това какъв искаме да бъде нашият принос в обществото и какво искаме да постигнем", заяви лидерката на ЖГЕРБ за България Ирена Соколова.

"Това, което ГЕРБ прави най-добре е да изгражда, да съзидава, да прави средата по-красива, да ни дава усещане, че утре градът ще изглежда с една идея по-красив от днес, ако кметът е от ГЕРБ. Утре областта ще е по-подредена и по-уредена, ако областният е от ГЕРБ, ако министър-председателят е от ГЕРБ", подчерта Соколова.

"Няма друга организация, освен женската, която да е с толкова много различни, нови, интересни и много специални събития, които организира. Ние помагаме за промяната. Ако помислим малко, ще видим, че за тези седем години работа назад, ние винаги сме търсили начин да заявим колко силна е тази енергия в нас и колко добри резултати може да даде", каза още тя.

"В цялата област се направиха учредителни събрания на ЖГЕРБ и смятам, че от тук насетне наистина трябва да заработим активно като клубни структури. Предстоят ни много важни избори и тук, в община Дупница, трябва да дадем всичко от себе си, за да продължим традицията, ГЕРБ да бъде водеща политическа сила", заяви Михаела Крумова. "Уверена съм, че ще направите добър избор, като номинирате активни хора, за които ГЕРБ е кауза", допълни тя.

Отчет на дейността на структурата, от учредяването й през юни 2012 г. до момента, бе направен от името на настоящия председател Десислава Стойнева. Отчетени бяха всички реализирани инициативи на дамския актив, подкрепата, която оказват жените при организиране на изборите в общината, както и отговорните позиции, заемани достойно от представителките на ГЕРБ - Дупница.

Номинирани за общински клубни ръководители на структурата в Дупница бяха: Таня Петрова, която е Директор Дирекция в Община Дупница, Утеха Маноилова - кметски наместник на с. Пиперево, Теменужка Марамска - Директор на ОДЗ. Номинации получиха още Илиянка Пилева - общински съветник и учител и зам.-областният управител Радослава Чеканска, която обаче си даде отвод.

За общински клубен организационен секретар номинирани бяха: Валентина Зашева - кметски наместник на с. Тополница, Теменужка Марамска и Ваня Бельова, която също си даде отвод.

Новото клубно ръководство ще бъде утвърдено след решение на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. До края на месеца предстои да бъдат учредени клубни структури да дамите и в общините Сапарева баня и Рила.

 

снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил
снимки: Пресцентър ГЕРБ - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK