„Песни за Гоце Делчев” за рождението на войводата

снимки: Краси Терзиева, infomreja, архив

С голям концерт „Песни за Гоце Делчев”, неврокопчани отбелязват 140 години от раждането на войводата Гоце Делчев. Специална празнична програма подготвят съвместно община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета” в града.
По повод отбелязването на годишнината, на 2 февруари в Общинския исторически музей,  ще бъде открита изложба посветена на живота и делото на Гоце Делчев. Ще бъдат поднесени цветя и венци пред паметника на войводата от институции, училища и партийни структори, съобщиха от читалище „Просвета“.

В празничния афиш посветен на 140-годишнината от рождението на патрона на град Гоце Делчев е предвиден и голям концерт под надслов „Песни за Гоце Делчев”. На сцената в Дома на културата  ще се качат известни изпълнители на македонска музика. Володя Стоянов,  Георги Жбантов,  Боряна Карпузава,  Мъжка фолклорна група “ Войводите “ село Мусомища и Неврокопският ансамбъл за народни  песни и танци – Гоце Делчев ще представят пред жители и гости на града едни от най-  хубавите песни, посветени на войводата Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK