Песен на кюстендилеца Иван Стойнев е включена в „Детска мелодия на годината-2021”

Иван Стойнев, снимка: Infomreja.bg

Песента „Лято“ е сред 14-те песни финалисти в националния конкурс

Да пожелаем успех на  най-новата песен в „Детска мелодия на годината-2021”, отново с участието на Иван Стойнев – музикален педагог и композитор  от Кюстендил. Неговата мисия е да събира деца от Балканите и Европа, които да споделят любовта към песента и музиката.

Мотото му е: ”Всичко българско и родно, любя, тача и милея”, написано от патриарха на българската литература, Иван Вазов.

Този тих и  скромен човек, когото познават всички не само в Кюстендил и в страната, но и на Балканите, е Иван Стойнев - създателят на Детска музикална формация „Тип-Топ”.

Това, което е възприел като своя кауза, е да промени възпитанието на децата към любов, свързана с българската песен и българската музика. Всяка година той провежда и работи с много фестивали в Европа и на Балканите с участието на детската си вокална група като неин ръководител и вокален специалист.

Колко награди има до момента и колко още ще получи през неговия активен живот като създател на още прекрасни мелодии, може само да гадаем и да очакваме нови, но защо не и да напомним за негови спечелени престижни награди на Международния фестивал „Ангел Войс” в Р Сърбия в Белград с песента ”Ята от хвърчила”, под неговото вещо ръководство записана от солистка на неговия вокален състав и с „Детска вокална група” от Елин Пелин и Даниела Олекова, в конкуренция с 18 авторски песни от цяла Европа.

Песента е записана над Кюстендил, в Осоговската планина, от Олег Танев като автор и аранжимент.

За трета поредна година Иван Стойнев е в 14-те песни финалисти на Националния детски конкурс „Детска мелодия на годината 2021”, която е озаглавена ”Лято”. Това е една много жива и актуална песен в стил латино, по текст на авторката Мария Маринова от Сандански.

Иван Стойнев за първи път работи за „Детска мелодия на годината“ с известния Пепи Писарски, като аранжимент. Децата, които ще пеят песента „Лято“, са: Александрия Чальовска от София, Вера Василева от Сопот, Ива Генова от Варна, Светозара Христова от Шумен.

Нека на всички тях да пожелаем успех в най-новото им начинание, като на Иван Стойнев пожелаем да сътвори още по-престижни мелодии и участия в нови братски фестивали и представяния в чужбина на български песни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK