Наградиха победителите в конкурса "Имам бизнес идея", призьорите от ПГ по МСС-Гоце Делчев, получиха дрон

Снимки: ОИЦ-Благоевград

В истински празник на креативността и младежкия предприемачески дух се превърна церемонията по награждаване на участниците в националния онлайн конкурс „Имам бизнес идея“ от Благоевградска област.

Участниците в конкурса, подкрепени от своите съученици и преподаватели, пристигнаха в Благоевград от всички краища на региона, за да представят бизнес идеите си и да получат своите награди.

Отличията връчиха управителят на Областен информационен център – Благоевград, Теменужка Стамболиева, и началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ в Регионално управление на образованието в Благоевград, Методи Попов.

В официалната униформа на училището и с 25 български флага пристигнаха за награждаването учениците от Професионална гимназия по механизация на селското стопанство „П. К. Яворов“ – Гоце Делчев, чиито представители спечелиха първото място в конкурса за ученическа бизнес идея.

„Искаме да покажем, че обичаме България. Че, в нашите училища учат умни и креативни деца, които искат да останат и да работят тук, да се развиват и да спомагат за просперитета на страната ни“, споделиха младежите от град Гоце Делчев. С точно 1 000 гласа видеоклипът им за създаване на екоферма се класира на първо място в надпреварата и осигури на своите автори Айтен Сариева, Севгин Даргут, Христина Катранджиева и Красимира Полимерова голямата награда – дрон, осигурен от ОИЦ – Благоевград.

Второто място в надпреварата за бизнес идея спечели Любомира Стамболийска от Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ – Благоевград. Със своя видеоклип, представящ уред, който да измерва показателите по време на тренировки и състезания на плувци и други спортисти, тя събра 947 гласа и си осигури 3 D очила за виртуална реалност.

По време на церемонията по награждаването Любомира сподели, че от 12 години е състезател по плуване и едно такова устройство би било от голяма полза в тренировките, както на състезателите, така и на техните треньори. Авторите на клиповете, класирани на първо и второ място, получиха и ваучер за посещение в „София Тех парк“ на 1-ви юни. Там, те ще участват в специално организирано събитие, на което ще  могат да обменят опит и идеи с техни връстници, както и с успели предприемачи.

Общо 9 видеоклипа отговаряха на условията и бяха допуснати в надпреварата за бизнес идея на територията на Благоевградска област. Идеите, които младите хора представиха във видеоклиповете си, бяха най-разнообразни – еко къмпинг над с. Илинденци, интернет страница, която да е в помощ на ученици и работодатели, студио за видеозаснемане, ресторант за био храни, къщи за гости, соларни панели и др.

Освен призьорите, в надпреварата участваха ученици от ПГИТ „Проф. д-р Асен Златаров“ – гр. Петрич, СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – с. Микрево, ПМГ „Христо Смирненски“ – гр. Перник, ПГТЛП „Гоце Делчев“ – гр. Благоевград. Всички участници в конкурса получиха мобилни тонколонки, грамоти и други поощрителни награди.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK