Има една тенденция в БСП, хората, които са победили ГЕРБ да не се харесват вече. Започна се с кампания спрямо президента, сега и към мен. Това установява кметът на Перник Станислав Владимиров по повод напрежението за втори път след местните избори с централното ръководство на партията.

От левицата се разграничиха от кмета си с позиция на Изпълнителното бюро, разпратена и до медиите, след като стана ясно, че възнамерява да вдигне такса смет в града и да реформира средствата за култура на Перник. Владимиров заяви, че нито веднъж не е бил потърсен от ръководството на партията, за да аргументира решенията си като кмет на Перник.

Явно в централата усещат заплаха от страна на хора, които са смели и се открояват на политическата сцена, е изводът на Владимиров. По думите му и от партийната телевизия се води кампания срещу него.

В студиото на БиТиВи той остро разкритикува лидера: "Корнелия Нинова живее в неин си свят, тя си е самодостатъчна. Очертава се една тенденция, че хората, които са победили ГЕРБ, Нинова не ги харесва. Тръгна атака към президента Румен Радев, после към мен - през нашата телевизия. Очертава се подмяна на вота на избирателите", смята Владимиров. По думите на Владимиров Нинова се опитва да печели евтини политически дивиденти.

Едновременно с това Станислав Владимиров даде недобра оценка на състоянието на партията си, в която подчерта той е отдавна, бил е секретар и е потомствен социалист - неговият прадядо е бил и народен представител.

"БСП е в идейна безпътица и в организационна катастрофа." Годината за БСП ще се запомни с отстранявана на знакови фигури и с изключване партийни хора. "Ще запомним Нинова с евтиния PR, който се опита да направи с коронавирус кризата с опити да бъде санитарка... "Когато не си искрен и последователен, трудно може да убедиш хората, че си алтернатива", смята Владимиров.

В града се очертава недоволство срещу плановете на кметството да реформира начина на отпускане на пари за култура, както и да закрие част от структурите. Според Станислав Владимиров съкращения ще има, но за първи път се отделят толкова много пари за култура. "Идеята е бюджетът да е 500 000 лева и на състезателен принцип да има част за финансиране. Различни гилдии са си запазили едни територии и не трябва да променяме нищо. Културата не са заплатите, не са щатните бройки, а духът на всеки един град. По думите му промяната е нужна, защото по този начин ще се дават пари за реални проекти. "Със сигурност ще закрием някои щатни бройки, които не носят полза за културния живот", каза Владимиров. /news.bg/