Трима шофьори на автомобили се изправят пред правосъдието

Снимка: Infomreja.bg

Водач с 3 промила алкохол предизвика ПТП на автомагистрала „Струма“

70-годишен перничанин ще отговаря за управление лек автомобил Фиат „Пунто“ без книжка. Мъжът е проверен в края на миналата година в областния град. Органите на реда установили, че шофира в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за управление. Привлечен е като обвиняем по чл. 343 „в“, ал. 3 от Наказателния кодекси  му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

На 30 юли тази година, на автомагистрала „Струма“ е реализирано пътнотранспортно произшествие в разделителната мантинела. Установено е, че зад волана на лек автомобил „БМВ“ е бил 49-годишен от гр. Нови Искър. При изпробването му с техническо средство за употреба на алкохол били отчетени 3, 00 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Привлечен е като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

С 1, 75 промила алкохол в издишания въздух е управлявала автомобила си Форд „Фокус“ 37-годишна перничанка. На 28 октомври тази година, при движение на заден ход на ул. „Бл. Гебрев“ ударила два паркирани автомобила. След проведено разследване е привлечена като обвиняема по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Работата по случаите продължава съвместно с прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK