Перник е на облекчен воден режим

Снимки: Община Перник

Кметът Станислав Владимиров: Вода ще има от 6 до 22 часа

„Перник е на облекчен воден режим от днес и перничани ще имат през целия ден. Вода ще има от 6:00 ч. до 22:00 ч.“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той добави, че облекченият режим е станал възможен благодарение на новия водопровод от с. Мало Бучино, по който от вчера тече вода от „Бели Искър“.

„Идеята ни беше да спрем напълно водоподаването от яз. „Студена“, но заради обстановката, в която се намираме в момента трябва да вземаме вода и от там, за да сме на този режим, защото няма как да поставим под риск живота и здравето на перничани“, заяви Владимиров.

По думите му при една влажна пролет след месец-два може водният режим в Перник да бъде напълно отменен.

„Важното е, че вчера дразнещите институционални закачки бяха изчистени. Да имаш готово трасе, от което може да се черпи вода и пречката да е една или друга институция, която трябва да даде съгласие е нелепо в тази ситуация“, коментира още Станислав Владимиров.

Той бе категоричен, че никога не го е интересувало личното отношение на даден политик, важното е когато сме в такава ситуация тя да бъде решавана бързо, без егото да е решаващо.

„Странното е, че министъра на околната среда така и не разбра кой трябва да даде въпросните разрешителни. Надявам се, че след вчера е разбрал, че ВиК дружеството в Перник е държавно“, каза още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK