Първо ОУ в Гоце Делчев се превърна в "Училище за родители"

Снимка: Първо основно училище

Първо основно училище в Гоце Делчев отново доказа, че е иновативно.

То разработи проект „Часът на родителя – заедно за всяко дете“ като част от Националната програма на МОН „Заедно за всяко дете“. Проектът беше одобрен и вече е факт първата от планираните дейности, а именно тренинг – обучение  на тема:  „Училище за родители.  Как да повлияем / насърчим позитивното общуване между учениците и родителите?“.

С помощта на известния психолог Младен Владимиров близо петдесет родители  от всички паралелки  в училището участваха в двата модула на обучението – „Същност на комуникацията като процес“ и „Специфика на дигиталните деца, или какво трябва да знаем за поколенията Z и @?“.

Така те получиха отговори на въпросите  защо днешните младежи често „не чуват“, защо са незаинтересовани и всичко им омръзва, как да подобрим процеса на общуване с тях и много други. Темите са подбрани след предварителна анкета с родителите за уточняване на проблемите, които ги вълнуват най-силно.

Освен официална покана за участие, всеки родител получи и папка с материали, между които специално подбрани четива със съвети за възпитанието на децата, а след  обучението – сертификат за участие в него. Проведената накрая анонимна анкета показва, че родителите имат полза от подобни обучения и желаят  те да продължат.

Работата по проекта „Часът на родителя – заедно за всяко дете“ ще обхване  цялата учебна година. В нея ще се включат и представители на различни институции. Целта е да се постигне активно партньорство между училището, родителската общност и обществените институции  в решаването на проблемите, касаещи подрастващите.

В осъществяването на дейностите по проекта е ангажиран целият педагогически колектив на училището. Той подкрепя педагогическия съветник Мария Калинова и логопеда Невена Гушкова, направили обосновката на проекта, и изпълнява своите ангажименти.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Първо основно училище
Снимка: Първо основно училище

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK