Зам. – областният управител д-р Матей Попниколов: Приех поканата да заема този пост като предизвикателство

Снимка: Infomreja.bg

Областният управител Виктор Янев описа като човек с богат житейски, професионален и административен опит новоназначения зам.-областен управител на област Кюстендил д-р Матей Попниколов. Той бе официално представен пред медии. Д-р Попниколов ще отговаря за провеждането на държавната политика на регионално ниво в областта на енергетика, здравеопазване, информационни технологии и съобщения, инвестиционни дейности, култура и образование, младежки дейности и спорт.

„Приех поканата да заема този пост като предизвикателство. На територията на областта предстои изработване и гласуване на здравната карта. Това е първото нещо, което трябва да бъде направено в кратки срокове. Като хирург съм свикнал да работя като колективен играч, искам и тук да бъде така. За да се постигнат каквито и да било резултати трябва да има колектив.“, каза д-р Матей Попниколов.  

Д-р Попниколов е роден в Дупница през 1962 година. Завършил е Медицинска академия – София. Лекар по професия, със специалност обща хирургия. От 2010 година той бе начело на Районна здравноосигурителна каса – Кюстендил. Четири мандата е общински съветник в Дупница. Мандатът 1999 – 2003 година е бил председател на ОбС – Дупница. Има завършена втора магистратура със специалност „Здравен мениджмънт“. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK