Пенсионираха цялото ръководство на КАТ-София

снимка: infomreja.bg

Цялото ръководство на столичния КАТ беше пенсионирано. Отиват си директорът Ваньо Стоевски, заместникът му Тенчо Тенев, шефът на звено „Видеоконтрол" Любка Маринова, Чавдар Авджиев и още двама служители на по-ниски постове.

Пред Дарик бившият вече началник на КАТ-София Ваньо Стоевски каза, че не са получили обяснение за действията на ръководството.

От МВР за момента не потвърждават официално новината за отстраняването на шефовете в КАТ. Пенсионираният шеф на КАТ Ваньо Стоевски заяви, че е работил чисто в интерес на държавата и МВР. „Близо две години при нас нямаше корупционни практики", каза Стоевски.

Той добави, че не се сърди на никого и няма да остане без работа. Ваньо Стоевски изключи възможността пенсионирането на ръководството на КАТ да е в резултат на донос и допълни, че не е получил обяснение за решението от ръководството на МВР.

Освен шефовете на КАТ са освободени и началниците на две РПУ-та в София - на 7-мо Петър Неделчев и на 2-ро Александър Василев. Източници на Дарик обясниха, че Василев е подал сам рапорт за напускане, а Петър Неделчев е пенсиониран заради навършване на възраст. За момента не е ясно кои ще са новите шефове в КАТ-София. /dariknews.bg/

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd