Пенсионерският клуб „Христо Ботев” първенец на спортна табла

снимка: Нора Василева, infomreja.bg

Пенсионерския клуб „Христо Ботев” се класира на първото място на отборно състезание по спортна табла във връзка с Международния празник на слепите. Втори бе отборът на „ Ильо Войвода”, а трети отборът на Основната организация на инвалидите. Организатори на празника бяха Управителният съвет  на  СК  „Пауталия спорт - 2005” със съдействието на териториалната организация на слепите в Кюстендил.

Гости при закриването на турнира бяха Борислав Лазаров, регионален председател  на слепите за регион Кюстендил и директорът на Дом "Ильо Войвода” Анелия Велинова. Наградите бяха връчени от председателя на СК ”Пауталия спорт-2005” Кънка Витова и Борислав Лазаров.

Този празник се чества от 1946 г., като годишнина от рождението на френския педагог Валантен Аюи, положил основите на световното обучение на слепите, основал през 1784 г. в Париж първия в света интернат за слепи. В Кюстендил този ден бе отбелязан с този турнир, в който участваха 5 отбора. Отбори имаха Основна организация на инвалидите в Кюстендил, Дом за инвалиди „Ильо Войвода” , пенсионерският клуб от ул. „Христо Ботев” и два отбора на СК ”Пауталия спорт – 2005”.

„Тези състезания създават възможност на хората в неравностойно положение да придобиват воля за борба , за победа. Поне за малко да забравят за своите проблеми, да излязат от къщи и да се срещнат със свои съсъдбеници”, обясни Кънка Витова, председател на СК  „Пауталия спорт - 2005”. Състезанието, което бе оспорвано, уважиха Милчо Порожанов, председател на Контролния съвет на регионалната организация на слепите в Кюстендил и председателят на териториалната организация на слепите Стефанка Янкова. Съдия на състезанието беше председателя на СК „Пауталия спорт-2005” Кънка Витова.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK