Пенсионерите в Слокощица имат нов клуб

снимка: Цена Желязкова, infomreja.bg

В помещението в училищния двор, което доскоро се помещаваше детската градина на селото, е настанен новият Клуб на пенсионера в Слокощица. След сериозен ремонт и обзавеждане, предоставено със съдействието на Община Кюстендил, клубът е превърнат в уютно място за прекарване на дългите свободни пенсионерски часове  в компанията на приятели-връстници.

Децата от селото наричаха бившата детска градина „дупката“ заради това, че беше разбита и лесно достъпна за всякакви занимания, които не са за пред хора. За откриването на новата придобивка пенсионерите направиха голям курбан, а освещаването бе предоставено на трима свещеници. Всички се бяха постарали да се представят подобаващо, като мъжете пристигаха с шишенца черешова и гроздова ракия, домашно производство, а жените – с погачи, баници и зелници. Важното за хората от третата възраст събитие бе уважено от кмета на Кюстендил Петър Паунов, който преряза ритуалната лента за откриването на клуба, както и от председателя на Общинския съвет Васил Иванов и общинския съветник Румен Калфин, който бе и своеобразен домакин, тъй като е родом от Слокощица.

Ролята на главен домакин обаче все пак имаше председателят на клуба Лозан Григоров, без чиито усилия и амбициозност местните  пенсионери май нямаше да имат този нов свой дом. В клуба вече е уредена малка етнографска експозиция, има бюфет за чай и кафе, както и телевизор, подарък от кюстендилския кмет. "Да сме живи и здрави дълги години да се срещаме тук – сега поне имаме много свободно време - нека да му се радваме, защото сме си отработили нашето и заслужаваме почивка, спокойствие и радост", пожелаха си младежите от третата възраст. Те се представиха достойно не само с подготовката за откриването на своя клуб, но и на трапезата, и на хорото.
 

КОМЕНТАРИ

Ване Стоймиров13:41 - 21.09.2011
И що като го отвориа... до са нищо не се е случило тамока...само кръкат вътре и окат..е какъв клъб на пенсионерО е това. Яз и Брезнико бойкотираме...нема да им стапнеме повече..
Каратистът00:37 - 20.09.2011
Беше си убаво... ма па ме кара да се катерим по детската градина отгоре да връзувам едни въжета... цел живот за това ме използват... у Каляшки за 1 бира се катерех на 50 м височина да опиням кабели... да им е*а мамичката.... Пинокиооооо
Bore - Prycha00:34 - 20.09.2011
Meche , ne se zanimavai s toq ..... zemi edna butilka plodova i te chekam u rade :)
Mecheto00:29 - 20.09.2011
Arno si beshe ...ama nema li neshto da napravqt odonat rekata ?????

FACEBOOK