Пенсионери от село Баничан отпразнуваха с музика и веселие Международния ден на възрастните хора

Снимки: Infomreja.bg

Повече от 60 пенсионери от гоцеделчевското село Баничан снощи се събраха в читалище "Възраждане" и отпразнуваха заедно с музика и веселие Международния ден на възрастните хора 1 октомври. Млади момичета посрещнаха на вратата пенсионерите със здравец и мед. Благодарение на перфектната организация на читалищния секретар Екатерина Зайкова и подкрепата на Община Гоце Делчев, възрастните хора от селото отпуснаха души и се потопиха в празничната еуфория, която създадоха за тях местната женска фолклорна група, млади самодейци и живата музика – специален подарък от двамата кандидати за кметове на селото от ГЕРБ и БСП - досегашният кмет Димитър Тропчев и номинираният от БСП Иван Каръков.

Специални поздравителни адреси с пожелание за здраве, дълголетие и спокойни старини изпратиха от администрацията в Гоце Делчев и кандидатът за кмет Владимир Москов.

Секретарят на читалището Екатерина Зайкова пък развесели хората с белите коси от Баничан със специално подбрани за случая вицове, стихове и други закачки. Въпреки възрастта си, пенсионерите извиха дълги хора и пяха заедно, както с оркестъра, така и с женската фолклорна група и момичетата самодейки, които също ги поздравиха със свои изпълнения и им пожелаха да са живи и здрави още дълги години, за да могат младите да черпят от тях мъдрост и опит.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK