Пенсионери от Рибново дариха пенсиите си за животоспасяваща операция на съселянин

снимка: infomreja.bg, архив

Пенсионер от родопското село Рибново дари цялата си пенсия за животоспасяваща операция на свой съселянин. Примера на възрастния Уланов последвали и други пенсионери от гърменското село, с което се включили в благородната акция за набиране на средства за предстояща скъпоструваща операция на 40-годишния Исмаил Авдиков.

С лични и немалки суми се отзовали и кметовете на Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча - Владимир Москов, Людмил Терзиев и Арбен Мименов, както и бизнесмени и жители на Рибново, съобщиха от инициативната група, заела се с хуманната кампания за набиране на необходимите 25 000 лева за операцията на Авдиков.

Само за няколко дни от началото на акцията вече са събрани над 15 000 лева, като до следващата седмица, за когато е насрочена операцията, хората от Рибново се надяват да осигурят цялата сума.

От Рибново изказаха удовлетвореността си от успешната кампания до момента, но не скриха разочарованието си от скромната сума от едва 100 лева, отпусната с решение на Общинския съвет в Гърмен. Пред ИНФОМРЕЖА те коментираха, че в същото време кметът на Гърмен Ахмед Башев се готвел да брои хонорар от 6-7000 лева за участието на Софи Маринова на събора за Света Богородица в село Огняново.

Операцията на Исмаил Авдиков е насрочена веднага след мюсюлманския празник Рамазан Байрам. Тя ще бъде направена в Пирогов от хирург от Италия. За успешния развой на събитията около Авдиков се молят всички от Гоцеделчевския регион.

 

КОМЕНТАРИ

Димитър06:39 - 19.08.2012
Е, добре, щом Даниела е платила на Софи Маринова, спестените пари на кметството спокойно може да бъдат отпуснати за лечението на човека. Знаех си аз, че ще се реши случая, сега вече съм спокоен.
Огняново10:02 - 17.08.2012
Вярвайте ми, Даниела ми е приятелка, тя плати на Софи. Половината сума от парите беше превела от чужбина, останалата част от парите даде на място. Тя самата искаше Софи да пее на събора и я беше поканила, съответно платила.
Димитър03:37 - 17.08.2012
Значи не е печатна грешка! 100 лв.! Срамота и безобразие! Ако аз съм на мястото на Башев, няма да ям и спя, докато не бъде събрана пълната сума за лечението на нуждаещия се човек! Ако не от човечност, поне да го направи за политически рейтинг и имидж!
Мустафа Ликов01:03 - 17.08.2012
НЯМАМ ДУМИ!!! Не 6000 и 1000лв.да е хонорара на Софи Маринова не е човешко,когато за твой съселянин и 2-та лева са жизнено важни.Уважаеми обш.съветници от общ.съвет Гърмен,и най вече вие съветниците,които сте гласували за, от Рибново,с каква съвест гласувахте само сто лева?каква е тази глупост?Толкова ли е оскъден бюджета на община Гърмен!?Та всяка година Общ.Гърмен оперира с около шест милиона лева!Да се надяваме,че Всевишния никога няма да ви подложи на подобно изпитание за да изпитате подобна нужда. Може би песента на Софи Маринова ви е заинтригувала повече от тъгата и плача на на вашият комшия и съселянин!?Дали наистина става въпрос за 100лв.да аз лично видях отпуснатата сума в молбата.Ако не вярвате, бих е качил тук в нета за да се види.

FACEBOOK