Свободата на Разлог е постигната с родолюбие

Снимки: Община Разлог

Проявите за празника продължават

По повод празника на град Разлог в Историческия музей се проведе урок по родолюбие. Събитието е част от проявите, посветени на празника на Разлог и отбелязването на 107 години освобождение от турско робство.

Гости на събитието бяха инж. Венцислав Гърменов - временно изпълняващ длъжността кмет на община Разлог, жители и гости на града, Дневен център - Разлог, възпитаници на училищата и детските градини в Разлог.

Урокът откри директорът на музея Христина Манова, която поздрави присъстващите и им разказа за събитията от 1912 г. Програмата започна с химна на България и поздрав от децата от ОДЗ –Разлог, група „Дечко“ с ръководители Оляна Тумбева и Светла Копанарова.

Специален гост на открития урок бе д-р Кирил Алексиев – директор на Регионалния исторически музей – Благоевград, и член на НД „Традиция“. Той показа видовете оръжия и униформи, използвани по време на Балканската война и разказа за тях.

В края на събитието д-р Алексиев възпроизведе няколко изстрела и по този начин децата успяха да се потопят в атмосферата на събитията. Гостите на музея с интерес разгледаха изложбата на оръжия и униформи, съхранявани във фондовете на музея в Благоевград.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK