Пеещи фонтани в Благоевград като в Барселона

Снимка: Infomreja.bg

Ремонтът на благоевградския площад бе обсъден на редовната среща на кмета на града с журналисти.

Начало на пресконференцията бе именно ремонтът на центъра на Благоевград, силно дискутиран и станал поле на спорове между настоящия и бившия градоначалник.

Камбитов показа 3D снимка на площада след ремонта. Кметът увери, че няма да има промяна на архитектурните решения, взети от архитект Баров, създател на настоящия план на централната част – символ на града.

„Имам и одобрението на хора, работили повреме на корпуса“, каза още д-р Камбитов.

Ремонтът се движи в срок и предстои изграждането на още една атракция за града. Пеещи фонтани ще има не само в Барселона, но и в Благоевград. Музиката ще бъде подбрана от общината и заплатена за съответните авторски права, а от петък до неделя фонтаните за определен интервал от време (15 мин.) ще „пеят“.

Камбитов многократно подчерта, че проектът е изцяло финансиран с евросредства и всякакви спекулации относно сумата, отделена за ремонта, трябва да бъдат пренебрегнати. „Хората трябва да се радват, че толкова мащабен проект е финансиран по проект изцяло!“

Предвидено е изграждане на LED осветление, озеленяване, изграждане на съоръжения за улеснен достъп на хората в неравностойно положение, автоматизирана поливна система и др. 

Ще бъде подменен изцяло окаченият таван в подлеза, ще бъде монтирана и хидроизолация.

"Надявам се това, което ще направим, да остане поне още 30 години!", каза в заключение по темата кметът. 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK