Печатна грешка прекръсти коалиция, вместо "Обединени патриоти" на бюлетината пише "Обеднени патриоти"

Атанас Стоянов, снимка: ВМРО

Печатна грешка промени името на една от коалициите, участник в изборите за 44-о Народно събрание.

Жалбата е подадена в 10:30 часа в РИК-Благоевград от кандидата за народен представител Атанас Стоянов.

В нея се твърди, че на информационния лист, съдържащ номерата на отделните партии и коалиции, имената на кандидатите за народни представители, който се залепва пред СИК и се закача в кабините за гласуване, е допусната печатна грешка.

Вместо „Обединени патриоти“ е изписано „Обеднени патриоти“.

Стоянов моли да бъдат взети мерки и да се сменят бюлетините – образец.

При извършената проверка Районната избирателна комисия в Благоевград констатира, че "грешката е вярна" и е допусната при отпечатването на плаката в печатницата.

В информационния лист, закачен пред помещението на СИК в Благоевград след номера на партия в квадратчето, в текста с наименованието й, е изписано "Обеднени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО".

На намиращия се до информационния плакат образец на бюлетината за гласуване обаче текстът бил изписан коректно.

РИК счита жалбата за основателна, а по отношение на искането за ново отпечатване на примерни бюлетини, от комисията посочват, че примерните бюлетини  - образци са отпечатани коректно, като образец на бюлетина се взима от кочана с бюлетини.

Вследствие на установеното е разпоредено на всички СИК в изборен район Благоевград да извършат поправка върху информационния лист, съдържащ номерата на отделните партии и коалиции, имената на кандидатите за народни представители,който се залепва пред СИК, и се закача в кабините за гласуване, като зачертаят с хоризонтална линия текста „ОБЕДНЕНИ“ и над него изпишат „ОБЕДИНЕНИ“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK