Петър Паунов: Самоубийственото поведение е един от най-тежките грехове, които можем да направим

Снимки: Infomreja.bg

Раздават пенсиите по график, за да няма струпване на хора

Трябва да докажем, че в действителност сме общност, че сме хора, които уважават и ценят човека. Призовавам Ви, нека да спазваме всички мерки, 21 бяха вчера заразените и то на територията на община като нашата. Представете си какво натоварване е това за системата. Днес до момента сме подали 7 позитивни случая, до края на деня ще излязат още резултати от десетки проби, които са изпратени до столичните лаборатории. Всичко това води до изключителна тревога в лекарската общност, за тези хора, които денонощно се грижат за нашето здраве и полагат неимоверни грижи, рискувайки живота си, заяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той посочи още, че му звънят разплакани аптекари, които го сигнализират за хора, които току-що са дали проби за ПСР в болницата, но вместо да се приберат вкъщи и да спазват карантината, отиват в аптеката, сядат на кушетките и спокойно започват да говорят по телефона, държейки се арогантно и надменно.

„Самоубийственото поведение е един от най-тежките грехове, които можем да направим. Когато започнеш да рискуваш живота и на останалите, това вече започва да става непростимо. Призовавам Ви днес, осъзнато, всеки един от нас, да остане при семейството си и да посещава работното си място и само най-необходимите места, а това обикновено са аптека или магазин, където да осигури храната си.

Всички социални услуги са на разположение на хора в нужда, полицията отново е накрак, за да пази нас от нас самите. В момента не се пазим от крадци и бандити, в момента ние се превърнахме в такива, бракониерстваме помежду си, ограбвайки здравето и живота на своите близки.  Ако не можем да се спрем и да се замислим за тези, които са ни отгледали, как утре ще се замислим и как ще се замислят нашите деца, какъв пример ще им дадем?, запита Паунов.

По негови думи профилът на хората, които са заразени е в активна възраст, основно, и те носят заплаха за всички възрастни около тях.

Кметът на Кюстендил заяви още, че вече е разпоредил изготвянето на график за даване на пенсиите. Пред пощенските клонове ще стои полиция, пред банкоматите също. Дните между 9-и и 14-и ще бъдат раздадени пенсиите на всички.

„Напомням – има възможност всеки да заяви и пощальона да го посети на адрес, а не да ходите да се трупате по опашки. Няма да бъде направен компромис с графиците, така че никой няма да вземе по-рано пари от възможното, което е. Нека пенсиите ви не бъдат давани за глоби, а да им се радвате вие и вашите близки“ призова още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK