Пазарът в Благоевград остава отворен, реорганизират градския транспорт

Снимка: Infomreja.bg

Настоящата заповед е в сила до 29.03.2020 г.

Кризисният щаб на територията на Община Благоевград разпореди:

1. Откритият и закритият пазар работят при нормален режим, но при спазване на всички изискванията и стъпките за изпълнение на необходимите дезинфекционни мероприятия, във връзка с епидемичното разпространение на COVID-19. Директорът на общинския пазар да предприеме всички необходими действия с оглед предотвратяване струпването на много хора на едно място, като бъде създаван и специален ред за пазаруване.

2. Променя се разписанието на градския транспорт.

Автобусите по линия №1 и №3, ще се движат през интервал от 60 минути.
Автобусите по линия №2, ще се движат през интевал от 15 минути. Разписанието по другите е автобусни линии остава без промяна.

3. Считано от 14.03.2020 г. до второ нареждане всички наематели на общински помещения и открити площи, които не извършват дейност, съгласно наложените ограничения, няма да дължат наем по сключените с община Благоевград договори.

4. Преустановява се предоставянето на социални услуги в областта, а именно:
- Дневен център за деца с увре ждания „Зорница";
- Дневен център за пълнолени лица с увреждания „Зорница";
- Дневен център за пълнолени лица с увреждания „Светлина";
- Дневен център за стари хора; Център за обществена подкрепа; Център за социална рехабилитация и интеграция;

5. Преустановява се дейността на всички общински културни институти и институции.

6. Всички срокове за подаване на декларации, в това число и декларациите за общинските жилища, се удължават с един месец.

7. Във всички търговски обекти пропускът трябва да ограничен. На всеки 10 кв. м от търговската зала да се допуска по един клиент в обекта.

8. Да не се допуска струпване на клиенти пред търговските обекти и на касите, в това число и на гишетата обслужващи граждани по институциите и банките, като се спазва минимално разстояние между хората 1 - 1.5 м.

9. Фризьорски и бръснарски салони продължават да работят, но само по график с клиенти, осигуряващ възможност за дезинфекция на обекта след всеки клиент. Ако между отделните работните места няма разстояние от 1-1.5 м, същите да се намалят или се работи през едно. Не се разрешава изчакване на клиен ти т е в салони те.

10. Банките да предприемат действия за дезинфекция на банкоматите.

11. Спира се удълженото работно време на касите и деловодството на Общинска администрация Благоевград. Гишетата ще работят от 8.30 до 17.30 ч.

В останалата си част Заповед № 306/13.03.2020 г. на Кмета на Община Благоевград остава непроменена.

Настоящата заповед е в сила до 29.03.2020 г. Срокът и обхвата на мерките определени с настоящата заповед може да бъде променян в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK