Пазарни цени на имоти частна общинска собственост утвърдиха съветниците в Гърмен

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общинските съветници от Гърмен на последното си заседание утвърдиха пазарните цени на имоти частна общинска собственост и земи с отстъпено право на строеж на жилища и гаражи в различните населени места в общината. 

Така за селата Гърмен, Огняново, Дъбница, Рибново, Дебрен, Горно Дряново и Долно Дряново, които попадат в първа зона, утвърдената пазарна цена за жилища е 3,50 лв. за кв. м.

Цената за жилища в населените места, попадащи във втора зона, е 3,00лева за кв. м. В нея попадат селата Ореше, Осиково, Скребатно, Хвостяне, Крушево, Марчево и Балдево.

За строителство на гаражи жителите на населените места от първа зона утвърдената пазарна цена на имотите е 3,00 лева за кв. м, а за жителите на населените места от втора зона тя е 2,50 лева за кв. м. 

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, общинските съветници от Гърмен утвърдиха и пазарните цени в двете зони населени места и за недвижимите имоти частна общинска собственост, представляващи прилежащи терени на изградени жилищни сгради въз основа на отстъпено право на строеж, изготвени от лицензиран оценител. 

Жителите от селата от първа зона - Гърмен, Огняново, Дъбница, Рибново, Дебрен, Горно Дряново и Долно Дряново, ще заплащат по 6,60 лева на кв. м за недвижими имоти частна общинска собственост, представляващи терени на изградени жилищни сгради въз основа на отстъпено право на строеж.

За жителите от населените във втората зона в община Гърмен утвърдената средна пазарна цена за прилежащите терени е 4,40 лева, като за селата Ореше, Осиково, Скребатно и Хвостяне тя е 3,50 лв. на кв. м, а за имотите в селата Крушево, Марчево и Балдево - 3,00 лева за кв. м.

 

КОМЕНТАРИ

До 622:31 - 28.07.2017
Като има некадърен кмет какви да са съветниците, които играят по нейната свирка. Москов,. Мильо и Мименов са милиони години пред дебренката.
615:30 - 28.07.2017
ХА ТАКА НАКАРАЙТЕ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРИЦА ДА СИ ПЛАТЯТ МАЛКИТЕ ПАРЦЕЛИ ПО 16 ПЪТИ КРАДЦИ НИЕДНИ. АБЕ НЕЗНАМ ВЪВ ВСИЧКИ ОБЩИНИ ЛИ СА ТАКИВА НЕКАДЪРНИ ИЛИ САМО В ГЪРМЕН
Съселянин20:35 - 27.07.2017
Минка колко ли пъти е викала заплашвала съветниците, за да стане на нейното. Да пукне дано алаше
Дъбница20:31 - 27.07.2017
Въй, въй, въй досега не съм чул и видял за друг кмет така да се пише, минка яко си е постлала. За всички от общината тя е проста, некадърна, неадекватна, злобна. И т. н......

FACEBOOK