Д-р Спас Радев изгуби битката с коронавируса

Снимка: Infomreja.bg, архив

Разложкият лекар почина в столичната болница "Света Анна"

Лекарят от Вътрешно отделение в МБАЛ-Разлог, д-р Спас Радев, загуби битката с коронавируса.

Той е издъхнал в УМБАЛ „Св. Анна" в София.

Трагичната новина съобщи в личния си профил във Фейсбук, кметът на общината - Красимир Герчев.

"Свидна жертва в битката срещу COVID-19. Д-р Спас Радев почина. Когато се сбогуваме с такива светли и красиви личности, думите не стигат...

Когато си жертвал живота си, за да спасяваш стотици други, думите не стигат... Когато оставаш деца-сираци, обичана съпруга, близки, приятели в разгара на своята младост и професионална компетентност, думите не стигат...

Болката на всички е огромна. Д-р Спас Радев е нашата поредна, свидна жертва на вируса-убиец. Свидна жертва на Разлог – потомък на лекари, добър професионалист, отдаден до смърт на професията си.

Думите не стигат да изразя съболезнованията си към неговото семейство, към съпругата му – обичаната д-р Божикова, към двете му деца, към лекарската колегия, към цялата ни общественост. Разлог скърби за своя свиден син... Почивай в мир, д-р Радев! Твоят път е пример.

Твоят живот е факел, който ще запали във всеки от нас надежда, че заедно можем да се обединим срещу коварната болест. Бог да те прости!", бяха думите на градоначалника.

Д-р Спас Радев бе уважаван медик в цялата област, специалист по вътрешни болести.

Първоначално той бе лекуван в болницата в Разлог, но след влошаване на състоянието му се наложи да бъде преведен в столичната болница "Света Анна".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn