Павлова: Благоевград е емблемата на санирането

снимки: infomreja.bg

Благоевград ще бъде емблемата на България по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която даде старт на строителните дейности по саниране на първия одобрен и финансиран блок по националната програма в града.

Гости на церемонията бяха още екоминистърът Ивелина Василева, евродепутатът Андрей Новаков, народните представители Даниела Савеклиева и Георги Андонов и областният управител Бисер Михайлов.

Министърът изрази радостта си, че реалното изпълнение на програмата стартира от най-активния град.

„Благодарение на огромния ентусиазъм на кмета д-р Атанас Камбитов, целия му екип и гражданите, които се включиха до момента, се оказахте най-смели въпреки антикампанията, която преживяхме“, подчерта Павлова.

Тя изрази убедеността си в добрия резултат и обясни, че той ще е видим за цяла България след 60 дни, какъвто е срокът за реализация на строително-монтажните дейности.

Строителният министър призова фирмата изпълнител да направи най-добрия проект, защото той ще е емблема за цялата страна.

“Важното е да направите такова показно, такъв пример, че другите да гледат от вас и да действат. Който е пръв, прави пътеката и дава нивото, под което не бива да падаме, а само да надграждаме“, посочи още Павлова.

Обществената поръчка спечели хасковската фирма "Изоглас 2005" ЕООД с оферта от 416 000 лева без ДДС.

"Надявам се дори и по-рано да приключим строително-ремонтните дейности", увери управителят Фридрих Михайлов.

Тя призова живущите в блок 36 на ж.к. „Ален Мак“ да бъдат съвестен граждански контрол и като контрольори на място зорко да следят изпълнителя да реализира качествено всички дейности по обновяването на сградата.

„Целта ни е след ремонта да постигнем 50% спестявания на енергия и да модернизираме облика на сградата, каквито са заложените цели и очаквания“, каза още министър Лиляна Павлова.

Тя съобщи, че Благоевград е сред първенците по Националната програма, като до момента са одобрени 103 сгради за саниране. По думите й това значи допълнителен ресурс за града от около 60 млн. лв. само по правителствената програма за саниране.

„Пожелавам на кмета Камбитов до края на година да успее да реализира успешно процедурите, за да може по-голямата част от тези 103 сгради да бъдат санирани“, каза Павлова.

Тя изрази надежда програмата, която тази година се финансира с 1 млрд. лв., да стане двумилиардна, благодарение на активното изпълнение на тези проекти.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Въведете име...06:51 - 18.08.2015
Ами казва на детето: -Голям да пораснеш и да работиш, че това се прави с кредит от Световната банка и трябва да се връща.
Добри20:38 - 23.06.2015
Лошото е че ще се слагат много ниски ценови клас продукти. Щом се гледа най-ниска цена, не очаквайте кой знае какви подобрения, освен хубава фасада на сградата, но не ефективна
хха16:23 - 23.06.2015
Да, това е важното, дали ще слънчасат и какво ще кажат. Тоз път от далеч тръгвате с хейтърското поведение! Важното е , че хората от този блок и много други ще живеят скоро в един много по-красив, приятен, екологичен, ефективен блок и то БЕЗПЛАТНО! Явно за някой по - добре е да се открадът както се правеше до сега но за мен лично това е супер! Нямам търпение да се обновят всички блокове в града!
blgr16:11 - 23.06.2015
Какво казва Лилито Павлова на детенцето от четвъртата снимка?

FACEBOOK