Павел Нойков дебютира за БК Академик

снимка: bgbasket.com, архив

Бившият национал Павел Нойков записа дебют за Баскетболен клуб "Академик" при победата като гост над Чавдар Торян с 90:74 точки. Нойков е играл за голяма част от елитните отбори у нас. В кариерата си баскетболистът е обличал екипите на Дунав Русе, Ямболгаз, Славия, ЦСКА, Левски и Видахим. Павел Нойков е на 38 години, но това не му попречи да бъде най-резултатен в редиците на Академик. Срещу Чавдар Троян, той вкара 22 точки. За спуха на гостите Венци Петков добави 17. 

Студентите спечелиха втора поредна победа, като днес не изпуснаха водачеството нито веднъж, а на моменти преднината им достигаше 30 точки. Доволен от победа бе и наставникът Петър Клечков, който заяви, че с привличането на Нойков Академик се превръща в явен фаворит за първото място в А група.

В Троян благоевградчани бяха подкрепяни от състезателите на Интер – Академик, които малко по- рано победиха на хандбал Осъм в Ловеч. Двата отбора пътуваха с един автобус, тъй като Ловеч и Троян се намира на 30 километра едни от друг.

Втора победа в А група записа и Берое Стара Загора, които разбиха гостите от Балкан 2 със 109- 55 точки. По този начин във временното класиране Академик и Берое разделят първото място с актив от две победи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK