Паунов търси съдействие от Орешарски за 30 проекта

Петър Паунов, снимка: infomreja, архив

Кметът на Кюстендил Петър Паунов изпраща писмо с близо 30 проекта на първи етап, които са приоритетни за Общината до областният управител Иван Каракашки, депутатите от Кюстендилски регион и до премиера Пламен Орешарски.

Сред приоритетните разработки е тази за ремонт на стадион “Осогово” и за безопасно премахване на складовете с опасни пестициди в Коилица.

От администрацията на Паунов настояват да им бъдат предоставени за стопанисване гимназиите по селско стопанство и горска промишленост и дървообработване.

По думите му не е прехвърлена и собствеността на дома за Медико-социални грижи в Хисарлъка. “Процедурите продължават повече от година, имаме подадени заявления в съответните министерства, трябва да се прехвърли собствеността, за да може тези бази да станат част от нашата образователна и социална инфраструктура”, категоричен беше градоначалникът.

Според него основният приоритет е и изграждането на трета лента на пътя София- Кюстендил в участъка на село Цървеняно. „Изключително тежко е положението там. Този участък се минава за час”, обобщи градоначалникът.

 

Петър Паунов, снимка: infomreja, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK