Паунов обеща да не спират тока на длъжници

снимка: infomreja.bg, архив

Кметът на Кюстендил Петър Паунов обеща, че няма да бъде спряно подаването на ел.енергия на десетките кюстендилци, които всеки ден излизат да протестират на площада заради надписани сметки за ток. В тази връзка той ще изпрати официално писмо до ЧЕЗ - България, в което ще ги помоли да се държат като субект на българското гражданско право и българското търговско законодателство.

"Настоявам във фактурите на ЧЕЗ да бъде премахната заплахата, че може да бъде прекъсвана ел.енергията на домакинствата. Съобразно практиката на Върховния съд и българското законодателство, никой не може да бъде наказван и лишаван от тези съвременни права при положение, че има търговско право и всеки спор може да бъде решен съобразно българското законодателство”, коментира още градоначалникът.

"Община Кюстендил вече е подготвила юридическа помощ за изпращане на жалби до ЧЕЗ, за всеки който смята, че има проблем със сметките за ел.енергия. Няма да допуснем нито един електромер да бъде спрян и затова призовавам от ръководството на ЧЕЗ или специалистите им да дойдат в общината или на протестите и да консултира хората", обобщи Паунов. Той даде пример и с това, че никой по никакъв начин не изплаща обезщетение на хората, когато им спрат тока часове наред.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK