Паунов: Не сме оставили бедстващи хора миналата зима, няма да го направим и сега

снимка: infomreja.bg, архив

“Хубаво е да разбереш, че 2012 г. има три махали в община Кюстендил, които са били отцепени от снега през зимата. Важното обаче е да кажем, че те са 300 на територията на община Кюстендил и ние сме се грижили за всяка една от тях. Когато някой предлага да се създава фонд за почистване на селските пътища през зимата, трябва да каже с какви средства ще го направим и откъде ще дойдат тези средства”. Това коментира кметът Петър Паунов по повод предложението на общинския съветник от БСП Иван Каракашки за създаването на такъв фонд.

Кметът Петър Паунов заяви, че общинският бюджет не е нещо имагинерно и виртуално.

Разбира се, че има необходимост от зимно почистване по селата. Тук обаче възниква въпросът защо са кметовете в малките населени места. Всяко село има избран кмет, който има съответните ангажименти към хората, заяви градоначалникът.

Петър Паунов даде и пример за бедстващи хора в близкото до Кюстендил село Лозно. Там през изминалия зимен сезон се е налагало да бъдат почиствани стръмни улици на ръка, с местни и хора и общински служители, за да бъдат транспортирани болни на хемодиализа.

“Ние винаги сме се отзовавали на всеки сигнал и не сме оставили някой да бедства”, категоричен беше кметът на Кюстенди.Той допълни, че е похвално, когато 2012 година някой се сеща за подобни проблеми. “Това говори, че все пак хората имат богати познания по географията на общината”, обобщи градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK