Паунов готов да поеме издаването на бюлетина за българите в Западните покрайнини

снимки: Нора Василева, infomreja.bg

Културно-информационният център на българското малцинство в Босилеград има проблеми с издаването и отпечатването на местния бюлетин. Изданието популяризира теми, проблеми и събития, свързани с българите в Западните покрайнини. За проблема информира кметът на община Кюстендил Петър Паунов, който в неделя се поклони пред паметника на Левски в Босилеград и се срещна с представители на центъра.

”В момента в който правителството разреши бюлетина да се издава в България, това ще стане за моя лична сметка. Ако отпечатването продължи да бъде в Сърбия, ще се търсят начини сънародниците да бъдат подпомагани така, че да няма скандал със сръбската страна”, каза градоначалникът, като подчерта, че ангажиментът за подпомагането ще бъде персонално негов.

По думите му училището в Босилеград е в много трагично състояние, не е провеждан учебен процес от седмици, учениците не са ходили на училище, и заради липса на отопление. „Ще се стараем в бъдеще учениците от това училище да бъдат включвани и в образователни институции в България”, каза още кмета. Сърбия се отнася към региона доста некоректно, това е икономически най-изостаналия район, хората там носят в сърцата си България и трябва да имат подкрепата ни, смята Паунов.

Културно-информационният център в Босилеград е получил от кюстендилските представители на общината 200 мартеници и много развлекателни игри за децата, носещи в сърцата си България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK