Подкрепете секвоите в местността Ючбунар! Остава съвсем малко време до края на гласуването

Утре, 28 февруари е крайният срок за гласуване в конкурса "Европейско дърво на годината".
 
Подкрепете ако вече не сте го направили трите величествени секвои в местността Ючбунар, Кюстендилско, които са българските участници тази година в конкурса. 
 
Те са на 130 години и се намират в село Богослов. Секвоите  са част от естествено оформила се гора от секвои – природен феномен. Първите семена от секвоя в България са внесени от известния лесовъд Йордан Митрев в края на 19.век. Това са най-старите и високи секвои в страната. Имат значимо място в развитието на лесовъдството. Много хора от областта и цялата страна посещават местността, за да прегърнат дърветата и почерпят от енергията им.
 
Те се конкурират да спечелят симпатията на любителите на конкурса заедно с други дървета: запазен местен сорт ябълково дърво от Словакия; впечатляващ корков дъб от Португалия, вписан в Книгата с рекордите на Гинес; дъб-символ на скаутското движение във Великобритания и много други дървета, преживели сериозни природни бедствия и други събития – наводнения, пожар, др. - и оцелели до днес.
 
13 страни участват в тазгодишното 8-о издание на конкурса "Европейско дърво на годината". От 22 до 28 февруари гласуването е тайно и на уеб страниците не са показани актуалните резултати към момента. 
 
Начин на гласуване - изпишете в интернет:

- „Европейско дърво 2018“ или

- посетете адрес www.treeoftheyear.org/Bulgaria

Изберете „Секвоите от Ючбунар” България и още едно дърво по Ваш избор. По регламент всеки гласуващ трябва да даде своя глас за две дървета. 

Трябва веднага да си влезете в електронната си поща, където ще получите линк, който трябва да последвате. Едва тогава гласът Ви ще бъде отчетен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK