Патриотите не дават Бузлуджа на БСП

Патриотите превзеха връх Бузлуджа. Депутатите от "Обединени патриоти" са против паметника на върха да е в ръцете на една партия. Тази позиция изрази в декларация Милен Михов. 

Обектът е със статут на частна държавна собственост, припомни депутатът. Паметникът, по думите му, бил свързан с културно историческата ни памет. Затова и патриотите не го дават на БСП.

Да не се парцелира историческото значение на паметника, настоя Михов. Да се ремонтира и реновира паметникът, искат още патриотите. Ремонтът трябвало да се случи при обществен консенсус. Паметникът не трябва да се превръща в партийна собственост, смятат патриотите. 

News.bg припомня, че казусът с паметника на връх Бузлуджа продължава с години. След като от БСП преди години поискаха мемориала, от Министерския съвет им прехвърлиха собствеността през 2011 година, но социалистите се забавиха. Нямаха пари за реставрацията на паметника. 

Сега лидерът на БСП Корнелия Нинова отново поиска собствеността върху паметника. Бойко Борисов разпореди да се даде паметника на червените. МРРБ намери спънки това да се случи така лесно и преговорите продължават.

Червените депутати не си дават паметника на връх Бузлуджа. Досега "Бузлуджа" беше държавна собственост и виждаме резултата, така Антон Кутев коментира желанието на патриотите паметникът да не бъде предоставен на Столетницата.

Имаме разговори с Борисов, той е предприел действия за връщане на паметника точно защото държавата не може да се справи, смята червеният депутат. Той подчерта, че ако ОП има идеи какво да правят с паметниците и как да ги поддържат, да го направят. Ние искаме само да бъде съхранена паметта, заяви Кутев.

"Този паметник не е на БСП, независимо дали ще бъде върнат или не. Това е паметник на цяла България", допълни той.

Вече половин година патриотите са в управлението, а паметникът на Бузлужда става все по-опасен. Да се хващат и да вършат работа, призова Кутев и допълни, че социалистите даже ще им помогнат. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK