Ден 18: Гражданите искат достоен живот в родината

Снимка: БГНЕС

Протести има и в други градове на страната, както и в чужбина

Центърът на София отново се изпълва с демонстранти, които желаят смяна на сегашното управление на страната, предаде репортер на БГНЕС.

За 18 пореден ден те скандират „Оставка“ пред сградата на Министерски съвет. Протестиращите граждани настояват министър-председателят Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев да се оттеглят от властта, след което да се проведат честни и свободни парламентарни избори.

Ивайло и Милена се младо семейство от София, които редовно идват на площада да протестират. Милена иска „достоен живот и бъдеще за нас и нашите деца“, а Ивайло я допълва: „Достоен живот и за нашите родители, да не бъдем емигранти и да останем тук в родината“.

Протести има и в други градове на страната, както и в чужбина – Великобритания и Австрия, където има големи български общности. Мариана ди Мейо, която живее във Виена, съобщи, че българите в чужбина се организират и следващата неделя около обяд ще направят синхронизирана демонстрация в няколко държави. Засега са потвърдили участие българи от Виена, Лондон и Германия. Тя очаква към тяхната инициатива да се присъединят и други наши сънародници, живеещи зад граница. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK