Фотоконкурс разкрива красотата на Гоце Делчев, поводът - 106 години свобода

Снимка: МО в БСП-Гоце Делчев

Младежкото обединение в БСП – Гоце Делчев, организира фотографски конкурс на тема „Моят град Гоце Делчев“, посветен на 106-ата годишнина от освобождението на града. В творческата надпревара могат да участват всички желаещи жители и гости на Гоце Делчев.

Темите на изображенията могат да включват материално и нематериално наследство (сгради, изкуство, текстил, машини; традиции, знание, умения, език и т. н.); природни дадености (пейзажи, флора и фауна); дигитално/цифрово наследство.

Жури, съставено от представители на местните медии, общественици и професионален фотограф, ще избере снимки, които ще бъдат представени на специална изложба.

Регистрацията за участие и изпращането на снимките се осъществява на електронен адрес: [email protected].

Към всяка снимка, участваща в конкурса, трябва задължително да има следната информация: заглавие на снимката; име на автора фотограф; текст, описващ мястото, ситуацията и историята на снимката (до 500 знака); телефон за връзка; човекът, изпратил снимката, носи отговорност за авторските й права.

До участие в конкурса няма да бъдат допускани творби, изпратени с неточна или непълна информация, или такива, които не са авторски. Всеки участник ще получи на електронния си адрес потвърждение за успешно извършената регистрация на материала, който е изпратил за участие в конкурса.

Всеки автор може да участва с максимум 5 снимки във фотоконкурса. Допускат се следните допълнителни обработки на снимката: обработка на яркост и контраст; изостряне на изображението; прекадриране на снимката.

Не се допускат фотоколажи, както и снимки, които са грубо ретуширани дигитално или съдържат допълнително прибавени надписи и графики. Целта на конкурса е да покаже снимки, които се доближават максимално до естествената среда, която са запечатали, а не да се показват умения на автора да работи с фотообработващи програми.

Крайният срок за изпращане на снимките е 20.00 часа на 18. октомври, съобщават организаторите.

Гласуване във фейсбук страницата на Младежко обединение на БСП – Гоце Делчев, ще определи носител на „Награда на публиката“.

Самото гласуване ще се проведе от 18. до 28. октомври 2018 г. Изпратените фотографии ще участват в изложба, която ще бъде открита през ноември.

Наградите ще бъдат обявени на специална церемония при откриване на изложбата. Наградата за първо място е 300 лева, за второ - 200 лева, за трето - 100 лева, а наградата на публиката е 200 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK