Търсят 12 приемни семейства в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

В периода от 9. до 11. октомври в Парк хотел „Кюстендил“ - Кюстендил, ще се проведе Петата информационна работна среща по проект „Приеми ме 2015“.

Националната срещата ще се проведе с участието на представители от всички 28 области партньори по проекта, както и членове на Консултативния експертен съвет, сформиран по проекта и представители на Националния екип.

Ръководителят на проекта Огнян Христов е заложил теми свързани със супервизии и обучения на специалисти по социална работа и приемни родители.

За същността, принципите, целите и практиките на процесите по обучение и супервизии, както и за връзката между тях, са поканени да споделят своя професионален опит представители на Сдружение „Дете и пространство“ в лицето на Весела Банова и Блага Банова.

Община Кюстендил е в качеството си на партньор по проекта, финансиран по ОП "Развитие на човешките ресурси".

Информационната кампания има за цел да популяризира социалната услуга сред населението от Община Кюстендил и да информира обществеността за същността на приемната грижа, реда и условията за кандидатстване, процедурата по подбора и утвърждаване на кандидатите, както и целта на настаняване на дете в приемно семейство.

Целта на програмата за провеждане на информационна кампания е нов прием на приемни семейства на територията на Общината. Към момента общо 12 са приемните семейства, които се търсят в Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK