Паскалев за багерите на Рила: Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК

Снимка: bTV

Според него поредният екологичен казус е признак за унищожените държавни системи за управление

Всичко, което става в околната среда на България, говори за унищожени държавни системи за управление. Това каза в „Тази сутрин“ бившият строителен министър и настоящ член на Националния съвет на БСП – Костадин Паскалев. 

По думите му две са институциите, които имат отношение по одобряването на един проект, каквато е пътеката от чакъл на Рилските езера, а именно – МОСВ и Инспекцията по околната среда и водите. 

„При тази ситуация е абсурдно да няма екологична оценка, която да каже дали е относимо към опазването на околната среда реализацията на подобен проект. (…)

Премиерът сме го виждали във всякакви роли, сега го виждаме като ДНСК. Това говори за унищожаване на управленските системи – ако в нашата държава само той може да спре строителството“, коментира Паскалев.

Според него целта на проекта на „Бъбрека“ е една – усвояване на средства. По повод строежа на Алепу Паскалев добави, че практиката в България е законодателството да се пригажда към инвеститорския интерес и водещ фактор никога не е общественият интерес.

Относно вътрешните войни в БСП и предстоящия избор на председател, Паскалев не отговори категорично дали той самият ще се кандидатира за поста. „Нека да притесняваме някои хора“, добави той на последващ въпрос относно плановете му.

Категоричен е обаче, че сблъсъкът за лидерство трябва да е между идеи за решаването на проблемите в България, а не между конкретни личности.

Попитан дали според него Корнелия Нинова ще запаси мястото си, Паскалев отговори – по-скоро да.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK