Паскалев: Очевидно е, че ГЕРБ се противопоставя на Борисов

Снимка: бТВ

Очевидно е, че има противопоставяне между премиера Бойко Борисов и парламентарната група на ГЕРБ, чийто лидер е Цветан Цветанов. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият регионален министър Костадин Паскалев. Той се аргументира, като даде за пример изказването на коренно различни становища по една или друга тема и бламирането на няколко оставки.

„Фактически след искане на оставка досега си е отишъл единствено Димитър Главчев. Всеки път се намират причини един или друг да бъде запазен”, изтъкна Паскалев.

„Това говори за ясно съзнание, че една парламентарна група трябва да бъде съхранена в цялост, за да изпълнява волята на нейния ръководител”, допълни той.

Според него е нормално Цветанов да отрича, че има такъв вътрешен конфликт. „Ако той признае, че има конфликт с Бойко Борисов, единият от двамата трябва да си отиде”, коментира Паскалев.

Пълен бардак е по отношение на идеите, които се предлагат от властта, подчерта още той.

„Имаме трагичен инцидент, оставки. По средата на това мероприятия имаме решение на премиера за увеличаване на работните заплати на хората в бюджетната сфера с 10% за следващата година, „на калпак”. Два часа след това финансовият министър обявява, че няма да бъдат увеличени с 10% заплатите, на някои ще бъдат увеличени с повече, а на други с по-малко. Същевременно от вчера има решение на ВСС, че заплатите на съдиите и прокурорите ще бъдат увеличени със 17%”, отбеляза Паскалев.

Ако БСП се справяше добре, досега това правителство щеше да е паднало, категоричен беше той .„Корнелия Нинова показва завидна активност и енергия, но към момента липсва онова съдържание, което аз бих искал да видя в поведението на БСП”, допълни Паскалев.  

Има уникална корупция в България при изпълнението на строителните обекти, подчерта също бившият регионален министър. Според него прекомерното самочувствие и самоувереност плюс некачестните пътища водят до трагедии. По думите му министерските оставки няма да доведат до нищо. Докато специализираните институции не си свършат работата, няма никакво значение как се казва министърът, смята той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK