„Партньори” - Кюстендил се завърнаха със златен медал от Неделино

снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил

Танцова формация “Партньори" - Кюстендил се завърна със златен медал от Първия балкански фолклорен фестивал в Неделино.

При изключително високо художествено равнище и в конкуренция със 118 групи кюстендилските танцьори получиха признание за прекрасното си представяне, изпълнено с много настроение и темперамент.

Автентичните костюми, добре подбраната музика и интересните хореографски разработки на младата хореографка Вергиния Згуровска допринесоха за перфектната визия на Кюстендилската танцова формация.

Гостите на фестивала имаха възможност да се насладят на тридневен пищен спектакъл от фолклорна музика, танци и балкански ритми, който бе сътворен от над 3500 фолклорни изпълнители от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Молдова. Така фестивалът, за своето 12-то поредно издание, от национален прераства в балкански.

Емоционално бе не само танцуването на „Партньори”, но и съпровождащата програма, която им даде възможност да се докоснат до част от емблематичните забележителности на Родопите – пещерата „Снежанка”, Татул, Перперикон и красивия Златоград, където кюстендилските танцьори привлякоха погледите на туристите, защото го посетиха по нетрадиционен начин – облечени в автентични местни костюми.

 

снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил
снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил
снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил
снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK