Всички срещу ГЕРБ: Хората трябва да изметат модела „Камбитов“

Снимка: Infomreja.bg

ДСБ, МИР, Партия на зелените, Нова алтернатива подкрепят Румен Томов

Четирима кандидати за кметове в Благоевград от различни политически формации обявиха категоричната си подкрепа за независимия кандидат Румен Томов, който в неделя на балотаж ще се бори срещу двумандатния кмет на ГЕРБ Атанас Камбитов.

Албина Анева – адвокат и лидер на партия МИР, Калоян Ханджийски – лидер на ДСБ, Валери Смиленов от Нова алтернатива и Андон Тодоров, който е с най-висок резултат от първия тур, призоваха гражданите да не се страхуват.

Както стана ясно, снощи Тодоров бе призован да се яви в полицията. Заедно с адвоката си – Албина Анева, и семейството си, Тодоров пристигна около 18 ч. след пореден разговор с Георги Апостолов – служител на МВР. Кандидатът обаче не бе приет, а днес не е бил потърсен повече, каза самият той.

Началото на пресконференцията започна с думите на Албина Анева, която заяви, че са зачестили проявите, в които се предприемат всякакви действия срещу хората, които подкрепят категорично Румен Томов.

„За два дни в града бяха проведени доста акции – бяха привиквани хора в полицията. Към този момент и няколко дни преди балотажа тези действия сочат определена преднамереност“, допълни Анева.

Калоян Ханджийски припомни два случая от политическата история в Югозапада по време на избори.

„Ще дам пример от преди 10 години в Разлог, когато нашият кандидат Благо Дункин на първия тур не му достигнаха 200 гласа за да спечели, на втория тур беше смазан през полиция, медии, през институциите. Аз знам, че колегата Валери Смиленов няма да го каже, но аз ще припомня, че преди 4 години този човек беше областен управител и зам.-кмет на Благоевград. Когато се дистанцира от ГЕРБ и се кандидатира за кмет – 5 дни след неговото връщане на работа, той бе връхлетян от проверки и последвало уволнение.“

Ханджийски също алармира за натиск върху привърженици на ДСБ.

„Дълбоко съм възмутен от комунизма, който се завръща. Масово се звъни на наши активисти, който се страхуват. Масово икономическа полиция затваря обекти на наши активисти.“

А Смиленов допълни:

„Демокрацията е свободата на избора! Имаме кандидат-кмет, който сериозно свети. От щаба на ГЕРБ имам предложение и предупреждение, както преди 4 години, а от щаба на Томов нямам нито предложение, нито предупреждение. Имам приятели и от двете страни, а единият от тях – явен гербаджия ми каза: „Валка, нима ти ще допуснеш да стане червен кмет?!“.

Смиленов уповести, че негови застъпници са уволнение, за това че са предлагали флаери.

„Натискът е голям, но аз съм Валери Смиленов и заставам с цялата си душа и сърце – убеден съм, че трябва да подкрепя новото лице на Благоевград. Нека хората свободно направят избора си“, завърши кандидатът.

Тодоров заяви, че семейството му е под стрес след вчерашната „инспекция“ в дома му и допълни:

„Натискат хора от листат ми, заплашват ги. Съветник на Томов е притиснат да подпише протокол, че няма да агитира. Това не са заръките на Борисов, а това е едно котило, останало от Цветанов, което с тясна връзка с Камбитов, работи срещу нас. Това са последни издихания.“

Запитан от репортер какво мисли за видеопосланието на кандидата Камбитов, Тодоров коментира:

„Не съм съгласен, че Томов ще започва отначало и ще му е трудно. Ние всички ще помагаме и ще го подкрепяме с опита ни. Неговата програма ще бъде съпътствана от нашите програми. Ще му помогнем в кратък срок Благоевград да стъпне накрак.“

А на въпрос: „Какъв е отговорът на репликата на Камбитов, че е започнал да чува хората?“, Анева каза: Доста е късно. Днес е Денят на народните будители – искам да ви поздравя и да следваме техния подвиг, за да постигнем свободата.

Четиримата представители на политически формации бяха категорични в едно:

„Ние от ДСБ, МИР, Партия на зелените, Нова алтернатива - подкрепяме независимия Румен Томов, не както се смята, че оказваме подкрепа на БСП! Призовавам хора от ГЕРБ, отвратени от модела „Камбитов“, да подкрепят Томов. Хората трябва да излязат и с метлата да изметат този модел „Камбитов“ някъде далеч от Благоевград.“

Ханджийски иронично заключи: „Времето на „кучките“, „мишките“, „мачките“, борците мина. Аз не знам дали Томов ще е успешен кмет, знам, че Камбитов е неуспешен“.

 

Снимка: Infomreja.bg
Тодоров при явяването му в полицията вчера

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK