Възпитаници на ОУ „Даскал Димитри“ разгърнаха творческия си потенциал на национален педагогически форум

Снимки: ОУ „Даскал Димитри“

Ученици от ОУ „Даскал Димитри“ с ръководител Веселка Котева - преподавател по музика, взеха участие в национален педагогически форум на тема „Хуманност, хуманизъм, хуманитаристика - ключови акценти в новата парадигма на училищното образование“.

Домакини на събитието бяха БАН и Кирило-Методиевски научен център, град София. С музикалната си изява децата доказаха на практика, че обучението по музикален инструмент изгражда положителна нагласа у тях и служи ефективно за превенция на агресията.

С участието си те показаха, че изкуството провокира и активизира вниманието, въображението, фантазията и емоционалната памет на учениците. В центъра застава личността на детето с неговата индивидуалност, вътрешен облик, стремеж към свобода и желание за изява.

 По време на събитието учениците разкриха творческата сила в себе си, показаха огромен потенциал и умение да управляват своето внимание и въображение като мощно средство на човешката творческа енергия, доставиха естетическа наслада на всички присъстващи и им въздействаха емоционално.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK