Парламентът в Банско одобри кандидатстването на общината по европроекти

снимка: infomreja.bg, архив

Местният парламент в Банско на извънредно свое заседание тази седмица даде зелена светлина на общинска администрация да кандидатства по два проекта с европейско финансиране.

Проектите са „Рехабилитация на ул. „Тодор Каблешков”, ул. „Отец Паисий” и ул. „Явор” в гр. Банско” и „Развитие на спорта в Община Банско – изграждане на спортни комплекси в гр. Добринище, община Банско”. И двата проекта са по Програмата за развитие на селските райони. Общата стойност на проектите е 5 млн лева, с 0% общинско съфинансиране.

С реализацията на рехабилитацията на трите основни улици в Банско ще се подобри качеството на живот на гражданите и ще се привлекат нови туристи в курорта.

Изграждането на спортни комплекси в Добринище цели развитие и утвърждаване на общината като водещ национален и международен център за спорт, туризъм и развлечение. Град Добринище, със своите добри природни дадености, предлага уникални възможности за развитие на спортна и състезателна дейности.

Тези два проекта са поредните, с които Община Банско кандидатсва за финансиране от европейските фондове. Както е известно, в момента се реализират проекти за близо 113 млн. лева.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK